Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2008, 15:02   #1 (permalink)
CodeX
STR Kullanıcı

CodeX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Seviye: 19 [vegaturkvegaturkvegaturk]
Aktiflik: 46 / 466
Güç: 150 / 1350
Deneyim: 67%

Standart Str Fmteam'ını Kuruyor

YAZININ TAMAMINI OKUYUP ONA GÖRE CEVAP VERMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

Merhaba arkadaşlar.

Son aylarda derslerimin yoğunluğu nedeniyle siteyle olan ilişkim bir hayli kesilmişti. Bu eksikliği gidermek için kendimce bazı projeler hazırladım.

Sitede bulunduğum 3-4 aylık dönemde Football Manager oyununa gereken değerin verilmediği izlenimini aldım.

Şimdiye kadar yayınlanan PES yamalarında kaliteniz ve başarınız açıkca görüldü. Aynı başarıyı FM alanında da göstermek sitemizin hitini 2'ye hatta 3'e katlamamıza neden olacaktır.

Türkiyede FM oyunu Pes oyununa göre daha çok tutuluyor. Bunun bazı sebepleri var. Gözle görülen en büyük sebep ise Fm oyununun Pes oyununa göre daha hafif sistem gereksinimleri istemesi.

Pro Evulation Soccer oynayan birisinin bilgisayarında mutlaka Football Manager vardır. Fm oynayan birisinin bilgisayarında PES olmayabilir. Bu da gayet doğaldır.

İşte tam bu noktada sizlere yardımcı olmak isterim. Football Manager eski adıyla Championship Manager'e olan tutkum çok küçük yaşlarda başladı.Bu oyunu çok uzun zamandır takip eden oynamaktan zevk alan birisiyim.

Bilgisayarımın yeterli olmadığı dönemlerde arkadaşlarım Fifa vb. oyunlar oynarken ben futbol tutkumu Championship Managerle sürdürüyordum. Zaman ilerledi. Ben önce bilgisayarımı yeniledim. Daha sonra 2. bir bilgisayar aldım. Değişmeyen tek şey Football Manager oldu.

Şuan Maximum görüntü kalitesiyle PES oynayabiliyorum. Fm'yi herşeye rağmen Pes'den daha çok oynuyorum. Pes belli bir süre sonra senaryosu önceden yazılmış bir film gibi geliyor insana. Action belli bir süre sonra bitiyor.

Benimle aynı görüşte olanların sayısı bir hayli fazla.

Sonuç olarak SoccerTr ailesine Fm için adım atma zamanı geldiğini belirtmek istiyorum.

Bu adımın atılmasında kendi adıma üzerime düşen görevi yapmaya hazırım.

Düşüncem Yönetim Tarafından Olumlu karşılandı. Ve Projemi sizinle paylaşmaya karar verdim.

SoccerTr daha önce Fm için çeşitli yamalar yaptı ve yayınladı. Fakat hiç biri bekleneni veremedi. Gözlemlediğim kadarıyla veritabanı yaması şuana kadar hiç yayınlanmadı.

Kendi kendime bir Veritabanı güncellemesi yapmaya karar verdim.

2007-2008 Futbol Sezonu bittiğinden bu yana yapılmış olan tüm transferleri her gün not aldım ve veritabanına aktardım. Tıpkı günlük tutar gibi.

Ve şuanda 200'ü geçkin transfer'i veritabanına aktarmış bulunmaktayım. Bu transferlerin %70'ini Turkcell Super Lig takımları oluştururken, % 30'unu da diğer ülkelerin takımları oluşturuyor.

5 Büyük Lig'in küme düşen ve küme atlayan takımlarını oyuna aktardım. (İspanya,İtalya,İngiltere,Almanya,Türkiye)

Türkiye'deki takımların mali yapılarını tek tek inceledim ve oyuna aktardım. Özellikle Anadolu takımlarının yapmış olduğu ismi pek duyulmamış transferlerin videolarını izleyip oyuncuların özelliklerini update ettim. (Örnek: Sivasspor- Bilica)

Transferlerin büyük bir bölümü bonservis ücretlerinden, oyuncuların alacağı yıllık ücrete ve sözleşme süresine kadar detaylı bir şekilde oyuna aktarıldı.

Turkcell Super Lig'in yeni teknik adamları (Aragones, Skibbe vs.) oyuna aktarıldı. Bunun dışında Anadolu Kulüplerinin de Teknik Direktörleri güncellendi.

Transferlerle ilgili en çok dikkat çekecek olaysa transferlerin günü gününe gerçekleşecek olması oldu. Biraz karmaşık bir cülme ufak bir örnekle açıklayım. Örneğin; Beşiktaş takımının yeni oyuncusu Tomas Sivok 28.06.2008 tarihinde imza töreniyle sözleşmesini imzaladı diyelim. Bu transfer oyunda 28.06.2007 tarihinde otomatik olarak gerçekleşiyor. Siz oyunu oynarken Sivok'la Beşiktaş yeni anlaşmış ve sözleşme imzalamış gibi bir durum ortaya çıkıyor. Oyun başlar başlamaz Sivok Beşiktaş'da olmuyor. Gerçek zamanda hangi tarihte imzayı attıysa oyundada o tarihde imzasını atıyor.

Buna bağlı olarak oyundaki sakatlıklar, sözleşmesi feshedilen oyuncular, fifa tarafından ceza alan oyuncular bunların hepsi güncel bir şekilde oyuna aktarıldı. (Örnek : Appiah)

Örneğin dünkü antremanda sol ayak bileği kırılan Deivid'in sakatlığı oyuna aktarıldı. Deivid tam 5 ay sahalardan uzak kalacak.

Turkish Premier Division - Turkcell Süper Lig, First Division - Bankasya 1. lig ve 2. lig olarak değiştirildi. İspanya liginin adı "La Liga", İngiltere liginin adı "İngiltere Premier Ligi", Almanya Liginin Adı "Bundesliga", olarak değiştirildi. Ayrıca uluslararası organizasyonların isimleri türkçeleştirildi.

Futbol Ödüllerinin İsimlerini de değiştirdim. Örneğin Fanatik Gazetesi Haftanın Onbiri, Coca Cola Ayın Golü, Türk Kalp Vakfı 11 Altın Adam Yarışması Yılın Oyuncusu, Yılın Teknik Direktörü,Yılın En İyi Çıkış Yapan Genç Oyuncusu, Yılın En İyi Yabancı Oyuncusu vs...

Oyuncu özelliklerinde de update yapıldı. Semih, Arda, Gökhan Gönül gibi genç yeteneklerin mevcut yetenekleri oyuna en iyi şekilde aktarıldı. Bu bağlamda Arda'ya yurt dışından teklifler gelmekte. Özellikle Galatasaray'ı yöneten arkadaşlar Arda'yı tutmak için baya zorlanacaklar.

Sözleşmesi biten oyuncularda aynen oyuna aktarıldı. Örneğin Gökhan Zan, Aurellio, Hakan Şükür bunlardan bazıları. Hakan Şükür'le sözleşme imzalamak için sadece 1 haftanız var. Kendisinin Antrönör yetenekleri olmasına rağmen sadece oyuncu olarak teklif edilen sözleşmelere sıcak bakıyor. Ve 1 hafta içinde teklif gelmemesi halinde kulüpten ayrılıyor. Aurellio'ya da Sevilla,Valencia gibi kulüplerden teklif geliyor. Fenerbahçe'li arkadaşlar Aurellio'yu takımlarında tutabilmek için adeta savaş verecekler.

Birbirleriyle geçinemeyen Oyuncuların karakterleri oyuna aktarıldı. İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez'i son yaptıkları kavgadan sonra aynı takımda tutmak biraz zor görünüyor.

Tabi bu arada Takımlarımızın Avrupa Kupası maçlarınıda unutmamak gerek. Trabzonspor'un yerine Sivasspor Intertoto Kupasında mücadele ediyor. Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine katılan 2 ekibimiz. Fenerbahçe 1. torbadan katılıyor. Beşiktaşda Uefa Kupasında Kayserisporla birlikte mücadele eden bir diğer takımımız.

Tabi unutmadan. Bir önceki yılın Türkiye Kupası Sahibi Kayserispor, Şampiyonu ise Galatasaray olarak oyuna aktarıldı. Bu bağlamda Süper Kupa finalini bu 2 takım oynuyor.

Tabiki tüm liglerin şampiyonlarını, Avrupa Kupalarına katılacak takımlarını ayarlamak dengeleri bozabiliyor. Bu bakımdan şuan için sadece Türkiye'deki takımların bilgilerini oyuna yansıttım.

Kayserispor demişken "Kayseri Kadis Kas Kompleksi" nide unutmamak gerek. Ligin ilk yarısı sona ermeden Kayserililer bu stada kavuşacak. Ve maçlarını 32.000 kişilik bu stadda oynayacak.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadında ise farklı bir hazırlık var. Stadı UEFA Kupasına yetiştirme telaşıyla stadyum düzenlemesi yapılıyor. Ve stadın kapasitesi 3000 dolayında artırılıyor.

Bu anlattıklarım oyuna birebir yansıtılan gerçek olaylar. Hakemlerle de ilgili bir güncelleme yaptım. Yunus Yıldırım ve Fırat Aydınus gibi son dönemlerde form grafikleri artan ve derbi maçlara sıklıkla verilen bu 2 hakemi önemli maçlarınızı yönetirken görmeniz daha sık olacak. Bilhassa Derbi maçlarda MHK'nın Fırat Aydınus'a olan güveni hayli fazla.

Biraz da dünya futbolundan bahsedelim. Ronaldinho Barcelona'da mutsuz. Katalan taraftarlar ise Daniel Alvesin transferinden sonra Ronaldinho'nun takımdan ayrılmasına pek üzülmüycek gibi gözüküyor. Jose Mourinho Inter'de iş başında. Lampard ve Queresma'yı takıma katmak istiyor. Bu arada Chelsea Crespo'yu serbest bıraktıktan sonra Crespo'ya gelen teklifler artıyor. Takımlar adeta birbirleriyle yarışıyor. Ayrıca Adriano'da kirası biten ve tekrar takımına dönen oyuncular arasında.

Avrupa Şampiyonasında parlayan oyuncuların özelliklerinide tekrar gözden geçirdim. Arshavin,Sneijder, Arda, Semih, Zhirkov,Senna,Hamit,Eren Derdiyok,David Villa,Ballack,Sweinsteiger,Podolski bunlardan bazıları.

Bunun dışında gizli yeteneklerin sayısı biraz daha arttı. Bunları keşfetmek size düşüyor. Tabi Beşiktaş'ın genç yıldızı Muhammed Demirci'yide bilmeyen yoktur. Beşiktaşlıların onu A takımda oynatmak için en az 4 yıl beklemeleri gerekicek. Eğer iyi bir antreman programı uygulanırsa 4 yıl sonra yeni bir Messi dünya futboluna kazandırılabilir.

Trabzonspor bu yıl şampiyonluğun güçlü adaylarından. Ben 3-4 kez oyunu ligin bitimine kadar test ettim. Trabzonspor 3 Büyükleri oldukça zorluyor. Kayserispor'u da unutmamak gerek. Premier Lig'den aldıkları 2 oyuncu Türkiye'de uyum sorunu yaşamazsa performansları baya yüksek oluyor.

Trabzonsporda Barış'ı geleceğin yıldızı olarak görüyor. Barış Memiş genç yaşına rağmen o sorumluluğu kaldırabilecek kapasitede.

Luis Aragones,Skibbe,Ersun Yanal ve Fatih Terim'in Defansif,Ofansif,Favori taktikleri oyuna aktarıldı.

Bunlar şimdilik aklıma gelenler.

Bu dev yamanın tabiki eksikleride var. Bu eksikleri bir team kurarak en aza indirmeyi düşünüyorum.

Subjektif olarak oyuncuları değerlendirebilecek arkadaşlar database sorunlarını gidermemde yardımcı olacak. Grafik anlamında yardımcı olacak arkadaşlarda benim hazırladığım psd dosyalarının kalıplarına uygun olarak bana yardımda bulunacak.

İlk olarak SoccerTr'nin çıkartacağı 2008/2009 Pre-Season Patch'de benimde katkım olsun diyen arkadaşlar bu mesajın altına; kaç yıldır manager oynadıklarını, günde kaç saat online olduklarını ve bana hangi konuda yardımcı olacaklarını yazsınlar.

Konu CodeX tarafından (07-08-2008 Saat 15:16 ) değiştirilmiştir..
CodeX isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Reklam